Här kommer lite av recepten från buffén på min fest i fredags. Tårtan lägger jag i ett eget blogginlägg, så blir det bara mat här för att dela lite på det. 


Nachos i ugn 

Lägg nachos på en plåt eller i små formar. På med majs och riven cheddarost. Gratinera i ugnen på  225 grader. Ringla över lite gräddfil och dekorera med färsk koriander. Vill man ha lite jalapeno i så är det också gott.

 Tunnbrödsnittar med rostbiff

Dessa snittar ser kanske inte mycket ut för världen och jag var lite skeptisk med tanke på innehållet , men de var väldigt goda faktiskt.

4 skivor Sarek tunnbröd.

Fyllning 1: 100 g Philadelphia, 1 msk hackad röd lök, 2 msk bostongurka, 1/2 krm svartpeppar

Fyllning 2: 50 g Philadelphia och 2 msk lemoncurd.

Bred två skivor med fyllning 1 och en skiva med fyllning 2. Varva bröden och lägg en tom brödskiva överst. Skär i trianglar eller annan valfri form. Dekorera med rostbiff och blåbär eller lingon samt lite timjan.


Räkpaj med mango

Lägg Smördeg ca 250 g,  i små pajformar. Pensla med uppvispat ägg.  Blanda  3 dl räkor och 3 msk finhackad dill och lägg i formar, samt tärnad mangobitar . Strö på 1 dl riven ost och häll sist över en äggstanning gjord på  3 ägg, 2 dl gräddfil,  1 tsk salt,  1 krm peppar .

Gratinera i ugnen på 200  Grader i ca  20 Minuter. Dekorera med räkor och mango vid servering.


 Kycklingspett med jordnötssås

Kycklingbitar marineras i minst 1 timme i denna marinad: 1 krm sambal oelek, 1 tsk soja,1/2 dl matolja 1/2 dl sweet chilisås , 1/2 dl chilisås.  Sätt på spett och tillaga i ugnen i ca 15 minuter  250 grader varm ugn.

Blanda ingredienserna till jornötssåsen i en kastrull.  Det vill säga 1 dl jordnötssmör, 200 g kokosmjölk,    1 tsk röd currypasta,1/2 msk socker, 1/2 msk lime, 1/2 msk fisksås .

Vispa allt på svag värme i ca 15 minuter. Om den skär sig, lägg i en isbit och vispa, eller tillsätt lite kallt vatten ( det funkade för mig 👍).


 Gazpacho 

1/2 gul lök och 1 vitlöksklyfta grovhackad

3/4 gurka i mindre bitar.

1 grön och 1 röd paprika finhackade

2 burkar hela tomater

1 dl olivolja

3 msk vinäger

Salt och peppar.

Mixa allt, sila genom finmaskig sil.


 Avokadobåtar med räkor

Gröp ur 2 avokado och mosa. Koka 2 ägg (hårdkokta) och hacka. Blanda ihop avokado och ägg med 4 dl räkor, 3 msk majonäs , 1 dl creme fraiche, 1 tsk pressad citron, . Fyll avokadohalvorna och dekorera med t.ex räkor.

 

 Ost och tomatpaj 


Gör så här:  Gör pajdegen av smör, kesella, vatten och mjöl. Låt vila i kylen minst 30 minuter. Tryck ut pajdegen i formen. Lägg på tomater. Vispa ihop ägg, ost, mjölk och kryddor och grädda ca 20 minuter i 225 grader. Dekorera med persilja. 


 Fyllda ugnsbakade potatisar med lite sting

5 fasta potatisar halverade , 200 g svamp i kuber, 0,5 zucchini i kuber , 100 g panchetta i kuber ,         100 g mjukost : spicy guajillo eller smokey chipotle

Pensla olja på de halverade potatisarna (snittytan). Rosta mitt i ugnen i 30 min, låt svalna något innan man gröper ur lite av potatisen för att få plats med fyllningen. 

Stek, svamp, zucchini och pancetta på hög värme så vätskan försvinner. Lägg sedan i lotatishalvorna. Toppa med mjukosten. Sätt ugnen på grillfunktion och grädda dem i ca 5 minuter

Ugn 200 grader


Hoppas att jag inte missat någon ingrediens nu. Det tog ett tag att skriva ner allt...😜