Dessa biffar heter egentligen rosépepparbiffar, men jag föredrar grönpeppar i smaken, men det går ju att välja vilken man vill ha. Det är ett recept från viktväktarna och då väljer man så magra produkter som möjligt, men det funkar lika bra med de fetare mejeriprodukterna. 

Här kommer receptet:

Biffarna:

500 g Nötfärs

2 msk Ströbröd

1 dl Mjölk

1 Gul lök (riven)

1 Köttbuljongtärning (smulad)

0.5 msk Rosépeppar/grönpeppar (mortlad)

2 ägg 

1 tsk salt 

Såsen

1 msk Rosépeppar/grönpeppar (mortlad)

1 msk Tomatpuré

0.5 dl Creme fraiche

2 dl Mjölk

1 köttbuljongtärning (smulad)

Soja

Salt, peppar

Ev. Majsstärkelse (redning)

Gör så här: Låt ströbröd och mjölken svälla en liten stund. Blanda sedan ner resterande ingredienser till biffarna. Stek dem i lite matfett på medelvärme. Lägg sedan i en ugnsform.

Stek grönpepparn i lite matfett och lägg sedan i resterande ingredienser till såsen. Puttra en liten stund. Smaka av. Jag brukar tillsätta lite grädde för att få såsen lite rundare i smaken. Häll såsen på biffarna. Servera med klyftpotatis.