Idag har jag bakat lite. Jag har ändrat och fixat till ett eget recept på en magrare version av kladdkaka. Den blev väldigt god måste jag säga. Såklart att den blir som bäst med riktigt smör och socker, men ett bra alternativ för diabetiker och viktväktare. (5sp/portion om man delar kakan i 6 bitar). 

Recept

100 g Bregott mindre

3 små ägg eller 2 stora

1 dl Ica sötströ

1 dl Hermesetas lättströ

2.5 msk kakao

Lite vaniljpulver eller ca1 tsk vaniljsocker 

En nypa salt

1.5 dl vetemjöl 

Smält bregotten i en kastrull.

Vispa ägg och socker. Sikta ner de torra ingredienserna och blanda. Sist i med den smälta bregotten. Häll i en smord form. Grädda 15 minuter i ugnen på 150 grader.


Nu till receptet på soppan. Kommer nog lägga i lite paprika nästa gång.idag gjorde jag även ett tillbehör till soppan. Jag tycker det är gott med något slags bröd till soppa. Det kan vara knäckebröd, fralla, vitlöksbröd eller som idag ett tunt bröd med ost och oregano på. In i ugnen till osten smällt bara. Ibland kryddar jag med paprikapulver eller något annat, men jag tycker det blir godast med oregano på.

Köttfärssoppa med pasta

Bryn 500 gram nötfärs i lite fett i en kastrull. Tillsätt 1 hackad gul lök, 1-2 pressade klyftor vitlök. Tillsätt 1 förpackning krossade tomater, 2 förpackningar (samma som de krossade tomaterna var i ) vatten,  2 msk tomatpuré, 1 msk kalvfond, 2 köttbuljongtärningar, 1 grönsaksbuljongtärning och 5 dl pasta. Koka till pastan är klar. Häll i en liten burk majs och smaka av med salt och peppar.