Tisdag och hemkommen från ännu ett svettigt och roligt Zumba pass. Maten hann jag förbereda innan samt baka källarfranska, så det var bara att käka när jag kom hem. Klickade på lite creme fraiche på grytan vilket förhöjde smakerna.  Allt lagas i en gryta, vilket är supersmidigt. Frallorna har jag ingen mängd på mjölet eftersom jag kör på "känn" tills degen känns bra. 

 

 

Recept färsgrytan

Stek 500 g nötfärs i lite smör och en valfri hackad lök. Tillsätt 1 påse fajitakryddmix och stek en liten stund. Tillsätt 1 frp  avrunna svarta bönor, 1 burk majs, 1 hackad paprika. 1 frp krossade tomater, 4 dl vatten, 2 dl ris, 1 hönsbuljongtärning.  Koka under lock i ca 20 min. Tillsätt hackad koriander. Blanda. Ta av från värmen. Lägg på riven ost. På med locket och låt stå 5 minuter innan servering.


Källarfranska 

50 g jäst+ 5 dl vatten  (fingervarmt)

1 tsk salt

1 msk smör

Vetemjöl 

Jäs degen 30 minuter. Häll upp på mjölad bänk. Forma till "frallor". Doppa i lite mjöl. Jäs ytterligare 30 minuter på plåt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter . (225 grader).