Då var midsommar över för detta år. Bakade ett väldigt gott bröd som jag bakade ut i form av en midsommarstång. Receptet över jag in sist i detta inlägg. I orginalreceptet är det 70 g parmesan men jag tog bara 50 g eftersom jag köpte färdigriven parmesan som det är just 50 gram i. Vill man ha lite mer tydlig smak av just parmesanen så ta 70 g. Tror jag ska testa det nästa gång, samt ha i någon god ört i. Oregano passar ju fint med parmesan, så det får det nog bli. Kommer definitiv at baka dessa igen. Blev fantastiskt saftiga och goda.

Jordgubbar hör ju midsommar till och jag bakar gärna jordgubbstårta. Tyvärr endast en mogen i mitt egna land än så jag fick köpa denna gången. Snart kan jag äta mina egna och smultronen börjar se riktigt röda och fina ut. Det är sommar för mig...smaken av smultron. Tror inte det finns något som är godare...😋. 

 

Recept på brytbrödet:

50 g jäst

5 dl 37 gradig t vatten

3 msk rapsolja

1 msk strösocker,

2 tsk salt

50-70 g parmesanost , fint riven. 

12-13 dl mjöl, gärna vetemjöl special

1 ägg

Valfria fröer till dekor


Gör så här:

Lös upp jästen i vattnet och blanda sedan ner övriga ingredienser. Arbeta degen väl. Jäs under bakduk i ca 40 minuter. Forma frallor och jäs ytterligare 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö på fröer. Grädda mitt i ugnen 10-15 minuter.