Då var semestern slut.... Känns helt okej att få lite rutiner i vardagen igen. Ikväll blev det Smördegsinbakad kassler här hemma. Väldigt enkelt och gott. . 

Inuti smördegen är det en röra av kasslertärningar, 2 dl creme fraiche, 100 g färskost med vitlök, 4 dl riven ost, salt och peppar. Penslad med ägg och 20 min i ugnen på 200 grader. Serverades med klyftpotatis och en god sallad.

För att lyxa till det lite extra så här på sista dagen av semestern så blev det rn knäckig  hallon och blåbärspaj till efterrätt.  Så gott!!! Nu är det matkoma delux. 😌

 

Det blev även ett surdegsbröd under dagen. Var lite orolig att det inte skulle vara färdiggräddat, men det blev bra. 👍. Jag brukar tempa brödet så att jag vet att det är klart, men min digitala termometer har fått tokspel. Inte ens ett nytt batteri hjälpte, så det blir till att köpa ny. Den ändrade temp med några sekunders mellanrum -den steg och sjönk, var uppe i flera hundra grader- och då höll jag den bara i handen 🤣🙈. Här kommer en bild på brödet. 

 

Till er som börjar jobba igen: det kommer att gå bra ❤

Till er som har lite semester tilll: njut ❤